Država
putovanja.net, Hrvatska
16. veljače 2016.

Ratings: 0 / 5 from 0 users


BRITANCI IZABRALI 50 NAJLJEPŠIH PLAŽA NA SVIJETU Na listi su se našle i dvije hrvatske ljepotice za koje malo tko zna čak i u Lijepoj našoj


Bilo da ste u potrazi za samoćom ili zabavom, za malo uživanja ili surfanja, među ovih 50 plaža koje je izdvojio prestižni britanski časopis Guardian, zasigurno ćete naći jednu koja vam odgovara.Pogotovo ako uzmemo u obzir da su među 50 najboljih plaža na svijetu uvrštene i dvije Hrvatske - plaža Šunj na Lopudu i Jagodna na otoku Hvaru.

Šunj, koja je smještena na 19. mjesto, opisana je kao prekrasna plaža smještena u mirnoj uvali i kao jedna od rijetkih pješčanih plaža u blizini Dubrovnika. Nalazi se na otoku Lopudu, četrdeset minuta vožnje brodom od Dubrovnika.

Jagodna je na ovoj listi zauzela 36. mjesto, a zbog bistre vode s puno riba, kamenja za skokove, te dugih uvala idealnih za šetnju i istraživanje prozvali su je pravim draguljem. Smještena je pored manjeg kampa na istoimenoj uvali ispod najvišeg vrha Hvara. Do nje se dolazi puteljkom koji je usječen među stijene, a kako piše Guardian, tamo uživaju uglavnom oni s dobrim ukusom.

Pored spomenutih dviju hrvatskih plaža našle su se i najpoznatije grčke, francuske i neke od najljepših plaža na Havajima.