Država
putovanja.net, Hrvatska
22. siječnja 2017.

Ratings: 4.5 / 5 from 2 users


Hotel Amarin - izvan sezone. Odmor kakav djeca sanjaju.


I ne samo odmor, naša djeca govore da bi ostala živjeti tamo. Plejka, plava igraonica, hrana, američke palačinke,  kino, soba, bazeni i hrpa prijatelja. Sve je to vjerojatno život iz snova djece, a sve to postoji u Hotelu Amarin u Rovinju. 

Odlična ponuda preko http://www.crnojaje.hr/cjpremiumtravel od 1325kn, 2 noćenja, polupansion, za dvoje odraslih i dvoje djece (3 i 8 godina), bila je odlična prilika za iskoristiti zimske praznike i razgledati najnoviji family hotel od 4+ zvjezdice koji je otvoren u kolovozu 2016. Dobra ponuda se ne propušta pa smo kupili dva kupona pa smo 5 dana, 4 noćenja platili 2650 kn. Koliko je to sniženje u odnosu na regularnu cijenu, teško je reći jer ne piše, a također postoje veliki popusti na rezervacije preko njihove službene stranice., gdje se može 4 noćenja u ovom zimskom terminu rezervirati za 3177 kn. Isti broj noćenja u 8 mjesecu, ali puni pansion, za četveročlanu obitelji će koštati 11952kn. Trenutno je akcija od 25% na rani booking pa će vas 5 noćenja koštati 11205 kn.

Kod check-in s autom dođite skroz pred ulaz, jer nećete moći ući na parkiralište bez kartice s kojom otključavate i vrata od sobe. Odmah odnijeti stvari u sobu, ako imate puno stvari tražite kolica na recepciji, nakon toga se vratite i parkirajte auto na parkiralište.   

 

Recepcija i ulaz u hotel

Prekrasan prostrani prostor na ulazu u hotel, a vjerujte, tu ćete provoditi puno vremena, odiše udobnošću, a seljački pod od hrasta udobnost nadopunjuje s toplinom. 

Osim recepcije tu je plava igraonica iz koje se čuje dječji smijeh i kafić u kojem možete sjediti satima.

 

Soba

Na ulasku u sobu prvo primjećujete žuto/maslinasti tepih koji prekriva cijelu sobu do prostrane terase koju dijeli velika podizno klizna stijena koja je široka kao i soba.

Krevet koji je velik i prostran, pa na njega stane cijela četveročlana obitelj, ali nema potrebe jer se ispod nalaze dva kreveta koja se izvuku svaki na jednu stranu. 

Tek kada stavite karticu u za to predviđeno mjesto struja vam je dostupna unutar sobe, tada možete paliti svijetla koja možete gasiti ili palite na više mjesta u sobi, što je izuzetno praktično. Imajte na umu da ni utičnice ne rade dok kartica nije umetnuta, pa nemojte pomisliti da vam se punjač pokvario, ako vam se mobitel ne napuni dok niste u sobi :)

Na terasi imati privatnost jer je vaša terasa odijeljena od drugih terasa neprozirnim staklom. Kako se svugdje mislilo na djecu tako i u sobi postoji mali stolić ispod kojeg se nalaze flomasteri i brisač, pa djeca mogu crtati po stolu, a kasnije to lagano obrisati. Na zidu se nalazi debela šperploča s okruglim rupama, unutar kojih su spužvaste točke koje se mogu izvlačiti van te se od njih može slagati mozaik. 

Samsung LCD/TV odličnih dimenzija za gledanje s kreveta, a na njemu ima više od 40 kanala (najpopularnijih hrvatskih, programa na kojem su crtići, sport, filmovi itd). 

Svaki kutak u sobi je odlično iskorišten pa tako ispod malog prostora za sjedenje s kojeg možete  gledati van nalaze se dvije prostrane ladice u koje možete smjestiti svoju obuću. 

Ormari su ugradbeni za kliznim vratima, unutar kojeg je led svjetlo koje se pali na senzor, ako otvorite vrata ili prođete pokraj otvorenog ormara. 

 

Kupaonica

Prekrasna kupaonica dobro je iskorišteni prostor, bez bespotrebnih pregrada i zastora koji bi zatvarali proctor, pa tako tuš i wc dijeli staklena prozirna pregrada od poda do stropa. 

Prekrasne mozaik pločice razbijaju monotonost kockastog oblika. Na raspolaganju su vam ručnici, fen, šampon & shover gel i po dvije tube regeneratora i mlijeko za tijelo od masline, koji su hrvatske proizvodnje.  

Ovdje smo primijetili da se je možda tuš kabina mogla bolje riješiti jer dok se tuširate ništa ne štiti da voda iz obješenog tuša ne prska na pločice, pa ako ne želite potopiti kupaonicu tuš okrenite vertikalno prema dolje.

U sobi će vas čekati čisti i zapakirani ogrtači za bazene i papuče. A s karticama koje ste dobili kod check-in na ulazu u wellness dio iste ćete zamijeniti za velike ručnike, a onda ste spremni za kupanje…

 

Bazeni

Postoje dva unutarnja bazena, ne baš prevelikih dimenzija, koji također nisu ni duboki, jedan dječji od 75 do 125 cm dubine, a za odrasle do 135 cm, postoji još i mali plitki bazen za djecu bez ruba, više kao blaga udubina od 15 cm za bebe.   Tu su još i tri odlična jacuzzi-a. Sve u svemu vrlo dobro za djecu, ali možda je ipak šteta što ne postoji i treći malo veći bazen kako bi i ljubitelji plivanja mogli biti zadovoljni, tako da ako tražite samo kupanje u unutarnjim bazenima onda vam više savjetujemo da potražite dalje. 

 

Wellness

4 saune, tuš iznenađenja, topla i hladna kupka,  rodini bazeni za cirkulaciju, masaže. To je mjesto gdje možete uživati satima, a svakako vam preporučujemo da ostavite djecu na čuvanju u igraonici i izdvojite barem 2 sata za uživanje u blagodatima Wellnessa koje vam pruža hotel Amarina.

Napomenimo kako u wellness područje mogu ući stariji od 16 godina.

 

Kafić

Kao što smo i napisali, udobnost sjedenja u kafiću zagarantirana vrhunskim dizajnerskim foteljama i prostranim kaučima. Pogled kroz staklene stijene ili na igraonicu ili pak čitanje novina i surfanje. Vrijeme je stalo. Ali pazite, ako ne želite potrošiti previše, udobni separei se nalaze na svakom koraku na razini -1. 

Kavu s mlijekom i Nescafe platili smo 28kn, što je opet više nego dobra cijena s obzirom na klijentelu i puno stranih gostiju koji u sličnim hotelima u Europi za jednu kavu daju i od 3 do 5 Eura.

 

Teretana

Teretana ima 3 trake za tračanje, jedan orbitrek i dva bicikla, dvije sprave za noge, ruke i  ramena, te veliki izbor slobodnih utega. U teretanu ne morate nositi ručnike jer unutar teretane postoje pripremljeni čisti ručnici koje možete uzeti kao i  voda s kojom se možete poslužiti.   Svi zidovi su obloženi ogledalima od poda do vrha što povećava prostor, no ako ima više od 5 ljudi u teretani ona tada postaje dosta tijesna te stvara problem mimoilaženja. 

 

Ponuda za djecu

VIDEO IGRE

Počet ćemo od video igara, jer ovakav arsenal igrica nismo vidjeli niti u nekim game room-ovima u Zagrebu. 12 Samsung televizija od 55”, 4 PlayStation-a, 4 XBOX-a, 4 Nintenda Wii U-a, a uskoro će dobiti i Samsung VR naočale. Igranje je dopušteno starijima od 12 godina, a mlađi od 12 moraju biti u prisustvu roditelja. 

KINO

Hotel Amarin ima i vlastito kino gdje se svaki dan dok smo bili tamo prikazivao neki crtani, a također u tom prostoru se održavale igre, kao bingo, ples i druga natjecanja.

ANIMACIJSKI PROGRAM

Na etaži -1 pokraj prostora gdje su smještene video igre od jutra do navečer vam je na raspolaganju animacijski tim koji će vam pričuvati djecu, ali isto tako možete i vi s njima provoditi vrijeme u 3 bogato igračko-edukacijski opremljene prostorije, koje podsjećaju na vrtić, u kojima postoji čak i prostor za spavanje.

PLAVA IGRAONICA

Plava igraonica koja se nalazu u holu na samom ulazu u hotel na podu ima debeli tepih a ispod kao da je neka spužva pa se djeca tu mogu bez straha od pada penjati na mreže koje se nalazi iznad, a protežu se na dvije razine. Sve skupa asocira na more, a kretanje kroz te mreže podsjeća na plivanje i prava je vježba za djecu, a djeca obožavaju tu biti.

 

Hrana

S hranom smo bili jako zadovoljni, za doručak više vrsta sira, salame, vrlo dobar pršut, Čokolino, Keksolino, treba reći da osim običnog mlijeka tu je i mlijeko od soje i mlijeko bez laktoze, više vrsta meda i marmalade. Ručak nije bio uključen u cijenu, ali se u restoranu za vrijeme ručka, između ostalog, mogao naručiti XL Cheeseburger s pomfritom za 69. 

Večera također bogata i od biranih sastojaka, a kako slika govori više od riječi pogledajte galeriju.

 

Mane 

Osim navedenog tuša koji previše prska po pločicama pod minus bi još stavili osoblje, tj pola osoblja, vjerojatno radi bez velikog iskustva, kod check-in kao da su nas dočekali preko volje, evo vam kartice, a vi se sada snađite. U kafići niti jednom nismo dobili račun za kavu, gospođa doslovno okrene leđa i kaže cijenu dok naplaćuje, u restoranu su jako ljubazni, ali smo stekli dojam da je osoblje previše u strahu i ukočeno.