Država
putovanja.net, Hrvatska
30. siječnja 2016.

Ratings: 0 / 5 from 0 users


Nica: Što vidjeti


Najimpresivniji pogled u Nici je onaj s Chateau de Nice, uspon koji vodi do najljepših pogleda na grad. Ruševni dvorac stoji u prekrasnom vrtu, a brdo na kojem je smješten je izglasan drugim najboljim parkom od strane francuza, nakon Jardin du Luxembourg u Parizu, ali ispred Parc de la Tete-d'or u Lyonu.


Stari grad: Stari grad u Nici nudi prekrasan izbor lokalne kuhinje, uklučujući tradicionalna jela poput Pissaladiere, Pan Bagna, Socca između ostalih. Ovo živahno područje je zaposleno i noću, sa svojim uskim ulicama prepunim restoranima, barovima i kafićima.

Promenade des Anglais: Šetnja ovom promeadom je sjajno nadopunjenje velikom obroku u starom gradu. Možda i najbrži način da pređete s istoka na zapadni dio grada, od luke do aerodroma, je pripadajuća biciklistička staza, poznata među đogerima i biciklistima.


Muzeji: Nica je dom mnogim muzejima i galerijama. Muzej Matisse, smješten u Đenovežansku vilu iz 17. stoljeća; Musee ds Beaux-Arts; Muzej moderne i suvremene umjetnosti, smješten blizu Garibaldi trga. Muzej arheologije Terra-Amata sadrži zadivljujuću kolekciju relikvija. Nedavni dodatak je Nacionalni sportski muzej koji je otvoren kao dio ustanova na novom Stade de Nice.

Jean-Medecin Avenija: Najveća trgovačka ulica u gradu. Pristup ovoj komercijalnoj ulici koja se proteže od sjevera do juga je olakšan trima tramvajskim stanicama na Gare Thiers, Jean Medecin i Masseni.