Država
putovanja.net, Hrvatska
31. siječnja 2016.

Ratings: 0 / 5 from 0 users


Stadion: Matmut Atlnatique - Stade de Bordeaux


Ključne činjenice

Klub: Girondins de Bordeaux
Otvaranje: 2015
Kapacitet: 42,115 sjedala

 

Povijest i opis


Stadion Matmut Atlantique, koji se prije zvao Stade de Bordeaux, je nedavno otvoreni novi stadion nogometnog kluba Girondins de Bordeauxa i jedan od mjesta događanja na Europskom prvenstvu 2016. Zamjenio je stari stadion Bordeauxa Stade Chaban Delmas.

Izgradnja stadiona je trajala duže od planiranog zbog tužbi koje su pokrenuli lokalni stanovnici, jer su bili protiv visokih troškova stadiona koje je djelom plaćala i javnost. Kamen temeljac je polegnut u travnju 2013., no iako se trebao dovršit do kraja 2014., izgradnja stadiona trajala je sve do svibnja 2015.

2015. je potpisan sporazum s osiguravajućom tvrkom Matmut, pa se zato stadion zove Matmut Atlantique.

Stadion Matmut Atlantique je službeno otvoren 23. svibnja 2015. ligaškom utakmicom između Bordeauxa i Montpelliera (2-1), a udomaćio je prvi međunarodni meč 7. rujna iste godine kada je Fracuska pobijedila Srbiju 2-1 na prijateljskoj utakmici.

Stadion je dizajnirala arhitektonska tvrtka Herzog & de Meuron, koji su odgovorni za stadione poput Allianz Arena i St. Jakob-Parka. Prema arhitektima, dizajn treba zračiti elegancijom, otvorenošću i laganošću, sa stepeništem koje vodi do otvorenog koridora i krova kojeg drži veliki broj stupova. Stadion sadrži 3000 poslovnih sjedala i 1000 VIP lođa.

Tijekom Eura 2016, Matmut Atlantique će udomaćiti četiri utakmice grupne faze i jedno četvrtfinale. Stadion će se nazivati Stade de Bordeaux jer nisu dozvoljena sponzorska imena stadiona tijekom natjecanja.Kako doći do Matmut Atlantique


Matmut Atlantique
je smješten na sjeveru Bordeauxa na rubu grada, oko 6 kilometara od centra grada.

Stadion je smješten na sjeveru kružne ceste Bordeauxa. Izađite na izlazu 4/4a/4b od A630 prema Parc des Expositions/ Bx. Lac.
Postoji mnogo parkirnih mjesta blizu stadiona.

Stadionu Matmut Atlantique se može prići tramvajem Tram C. Možete se ukrcati na tramvaj na glavnoj stanici, St Jean, ili na bilo kojoj drugoj stanici duž rijeke Garone do Place de la Bourse. Izađite na postaji Parc des Expositions, koja je ujedno i zadnja stanica na liniji. Tramvaji kreću često i put traje oko pola sata.

Alternativno, možete ići tramvajem Tram B do njegove zadnje postaje Berges de la Garonne i prošetati pola sata do stadiona.
Adresa: Cours Jules Ladoumegue, 33300 Bordeaux

 

Jedite, pijte i spavajte blizu Matmut Atlantique


Matmut Atlantique je smješten na rubu grada u području koje je mješavina ureda, sportskih ustanova i kongresnog centra u blizini. Ugodan Cvijetni park je smješten odmah do stadiona.

Postoji par restorana brze prehrane uz cestu, ali općenito nemate baš puno toga uz stadion, posebice kada je ružno vrijeme. Stoga je najbolje iće i piće planirati za centar Bordeauxa.

Postoji par hotela blizu Matmut Atlantique jer je u blizini kongresnog centra. Ibis budget Le Lac i Campanile Bordeaux Nord su dobre opcije za štedljive, dok Novotel Bordeaux Lac, Mercure Bordeaux Lac, i Pullman Bordeaux Lac nude puno više komforta za one koji su spremni potrošiti više.

Kliknite ovdje za pregled svih hotela blizu Matmut Atlantique. Međutim, ako imate više vremena na raspolaganju, možda ćete htjeti ostati u centru grada Bordeauxa gdje ćete pronaći širok izbor hotela.

 

Girondins Bordeaux karte


Karte za utakmice Bordeauxa se mogu kupiti online putem njihove stranice, Auchan stranice ili Ticketmaster. Općenito se prodaju kao printaj-kod-kuće e-karte. Karte se još mogu kupiti osobno u uredu na Matmut Atlantique, u L'esprit Girondins klupskoj trgovini, na terenu za trening Bordeaux' Chateau du Haillan ili na sjevero-zapadu grada (samo vikendom), ili u bilo kojoj ovlaštenoj trgovini Ticketmaster.

Ako ostane još karata, mogu se kupiti na stadionu na ulazu prije početka utakmice. Bordeaux najčešće ne rasproda sve karte za ligaške utakmice.

Cijene karata ovise o protivniku, ali za tipičnu utakmicu ćete platiti 12 eura za mjesto iznad gola ili do 54 eura za najbolja sjedala na glavnoj tribini.

Ovdje možete pronaći plan sjedala.

Nazovite +33 (0) 892 68 34 33 za više informacija.

 

Bitne poveznice

Girondins.com – službena stranica FC Girondins de Bordeaux.
Matmut-atlantique.com – službena stranica stadiona Matmut Atlantique.
Bordeaux-tourisme.com – službena stranica turističke zajednice grada Bordeauxa.
InfoTBC.com – Informacije o javnom prijevozu za Bordeaux.