Država
Krapina i Trakošćan svake  nedjelje iz Zagreba Krapina i Trakošćan svake  nedjelje iz Zagreba Krapina i Trakošćan svake  nedjelje iz Zagreba Krapina i Trakošćan svake  nedjelje iz Zagreba

Krapina i Trakošćan svake nedjelje iz Zagreba

Vikend putovanja

1 dana,

cijena od 400 kn

29.10.,


Kompas Zagreb d.d.

Organizator putovanja: Kompas Zagreb d.d.

014811 536

http://www.kompas.hr

kompas@kompas.hr


  • Program putovanja

  • Pošalji upit

Osnovne informacije o putovanju

Tip putovanja: 1 dan, autobusomBroj dana: 1

Program putovanja:

1. dan : Zagreb - Trakošćan - Krapina - ZagrebItinerer: (svakog četvrtka i nedjelje)

09:00 – polazak iz Zagreba (meteorološki stup / Zrinjevac)
09:00 – 10:15 – vožnja do dvorca Trakošćan
10:15 – 12:10 – razgled dvorca sa lokalnim vodičem i slobodno vrijeme nakon razgleda
12:15 – 12:45 – vožnja do Krapine
12:45 – 14:30 – posjet Muzeju Neandertalaca u Krapini (audio-vodič)
14:30 – 15:30 – vožnja do Zagreba

trajanje: cca. 7 sati

Ostale informacije o putovanju:

Cijena uključujePrijevoz kombijem/autobusom od Zagreba do Trakošćana i Krapine i natrag, ulaznica u dvorac Trakošćan, razgled dvorca sa lokalnim vodičem, ulaznica za Muzej Neandertalaca, audio vodič u Muzeju Neandertalaca, pratitelj putovanjaCijena ne uključujeObroci, osiguranje i ostale uslugeOsnovne informacijeO destinaciji:

KRAPINA
Danas je Krapina kulturno, političko i administrativno središte Krapinsko – Zagorske županije. Nalazi se uz malu rječicu Krapinčica, po kojoj je i sam grad dobio ime.
Krapina se prvi puta spominje u pisanim dokumentima 1193. Oduvijek je bila omiljeno područje hrvatskih i mađarskih vladara koji su ovdje izgradili mnogobrojne dvorce, ali i ostavili traga i u današnjem izgleda grada. Još se uvijek može osjetiti duh prošlosti u gradu. Dragutin Gorjanović-Kramberger, poznati arheolog i paleontolog, je 1899. na brežuljku Hušnjakovo pored Krapine, otkrio je nalazište ljudskih kostiju koje pripadaju Neandertalcima. Od tada je nalazište zaštićeno kao prvi paleontološki spomenik prirode RH, te uvršteno u jedno od najbogatijih paleolitskih staništa neandertalskog čovjeka u Hrvatskoj i Europi.

DVORAC TRAKOŠĆAN
Dvorac Trakošćan je najatraktivniji dvorac u Republici Hrvatskoj. Nalazi se u Zagorju, 23 km sjeveroistočno od Krapine. Sa 40000 turista svake godine je najposjećeniji dvorac Hrvatske.
Trakošćan je nastao krajem 13. stoljeća u obrambenom sustavu sjeverozapadne Hrvatske kao manja osmatračka utvrda. Jako je malo poznatih podataka o samim počecima gradnje. Od 1953. u dvorcu se nalazi stalna postava prikaza ambijenta obitelji Drašković, te uključuje i mnoge originalne barokne primjerke namještaja, te se ostavlja dojam kao da su vlasnici tek nedavno napustili dvorac.... Danas je dvorac u vlasništvu Republike Hrvatske.

http://www.trakoscan.hr/

MUZEJ KRAPINSKIH NEANDERTALACA
Nalazište Krapinskog pračovjeka nalazi se među najvažnijim u Europi, te zahvaljujući tome krajem 19. stoljeća Hušnjakovo je uvršteno na popis najbogatijih staništa pračovjeka u Europi. Muzej je otvoren 2010. godine te na zanimljiv način prikazuje tajnoviti put ljudske evolucije. Izložba je svojevrsni vremeplov te nas vodi od samih početaka evolucije do modernih vremena. Najveća atrakcija su hiperrealistične skulpture krapinskog neandertalca, rad francuske umjetnice Elisabeth Daynes. Muzej je nominiran za nagradu Europskog muzeja godine 2012.


http://www.mkn.mhz.hr/
Važne napomeneMolimo da rezevirate izlet bar jedan dan unaprijed, do 18 sati.

Odgovorni organizator izleta: Puh-tours d.o.o. turistička agencija

Podaci o putovanju

Osiguranje

(Otprilike 10kn po danu, minimalno 40kn)

Kontakt podaci

Prihvaćam opće uvjete poslovanja