Država
Wine & Gastro Tour svake subote iz Zagreba Wine & Gastro Tour svake subote iz Zagreba Wine & Gastro Tour svake subote iz Zagreba Wine & Gastro Tour svake subote iz Zagreba

Wine & Gastro Tour svake subote iz Zagreba

Vikend putovanja

1 dana,

cijena od 750 kn

28.10.,


Kompas Zagreb d.d.

Organizator putovanja: Kompas Zagreb d.d.

014811 536

http://www.kompas.hr

kompas@kompas.hr


  • Program putovanja

  • Pošalji upit

Osnovne informacije o putovanju

Tip putovanja: 1 dan, autobusomBroj dana: 1

Program putovanja:

1. dan : 13:00 – polazak iz Zagreba (meteorološki stup / Zrinjevac )
13:00 – 13:45 – vožnja do Plešivičke vinske ceste
14:00 – 16:30 – obilazak dva vinska podruma
16:30 – 17:00 – nastavak vožnje prema Samoboru
17:00 – 19:30 – razgled grada, degustacija Bermeta, muštarde i kremšnite, slobodno vrijeme
19:30 – 20:00 – vožnja prema Zagrebu
Trajanje: cca. 7 sati

Ostale informacije o putovanju:

Cijena uključujePrijevoz kombijem/autobusom od Zagreba do Plešivičke vinske ceste i Samobora i natrag, razgled Samobora sa lokalnim vodičem, degustacija minimalno 8 vrsta vina i 2 pjenušca u vinskim podrumima, snack (domaći specijaliteti), degustacija Bermeta, muštarde i kremšnite u Samoboru, pratitelj putovanja.Cijena ne uključujeObroci koji nisu navedeni, putno osiguranje, ostale usluge.Osnovne informacijeO DESTINACIJI:
PLEŠIVIČKA VINSKA CESTA
Plešivička vinska cesta otvorena je 2001. godine. Nalazi se uz Jastrebarsko, mali grad u središnjoj Hrvatskoj, na pola puta između Zagreba i Karlovca. Kraj predstavlja istinski biser Zagrebačke županije, okružen osunčanim vinorodnim brežuljcima, na kojima su se smjestila brojna obiteljska gospodarstva i izletišta.
Vinska cesta sastoji se od četrdesetak vinara s raznolikom turističkom ponudom koji će Vas ponosno provesti kroz svoje podrume. Gotovo cijele godine Plešivica je okupana suncem, a magla i vlaga rijetke su pojave. Velik broj sunčanih dana i dobro tlo pogodovali su uzgoju vinove loze koja se ovdje kultivira od pamtivijeka. Danas je Plešivica istinski simbol tradicije vinogradarstva i vinarstva središnje Hrvatske. Plešivička vina osvajaju iz godine u godinu brojne nagrade diljem Hrvatske, ali i šire.
Područje je tradicionalno vezano i uz lovni turizam. Na 18 lovišta ukupne lovne površine 54 000 hektara moguće je naći obilje krupne i sitne divljači poput srndaća, divljih svinja, zečeva, fazana, prepelica i divljih patki. Ljubitelji ribolova mogu uživati u visinskim i nizinskim potočnim vodama te jezerima Dubrava, Gović i Park. Glavne vrste riba su šaran, som, amur, linjak, klen i deverika.
http://www.tzgj.hr/
SAMOBOR
Grad Samobor je najpopularnije izletište Zagrepčana. Turistička tradicija ovog malog gradića izgrađenog u stilu baroka počinje još u 19. stoljeću. Sve zgrade na glavnom trgu, koji je bio obnovljen 1925., proglašene su spomenicima kulture. U 13. stoljeću je izgrađena utvrda na brdu Tepec, iznad grada i dandanas je to područje najljepše šetalište grada. Samoborsko gorje daje poseban šarm gradu. Upravo ovdje su počeci planinarstva u Hrvatskoj, jer je izlet na Plešivicu i Oštrec u 1875. bio prvi orgaizirani planinarski izlet.
Pjesnici i pisci su pisali o gradu, zaljubljivali se u grad, i uvijek su mu se vraćali jer još nitko nije uspio otkriti cijeli grad i sve njegove tajne...
Grad je dobro poznat i po gastronomskoj tradiciji. Kremšnita je definitivno simbol Samobora. Bio bi grijeh posjetiti Samobor a ne probati ovaj kolač. Priča o slastici počinje između dva svjetska rata, kada je poznati slastičar Đuro Lukačić, koji je radio u Beču i Budimpešti, donio recept u grad . Među najboljim receptima je napravio neke promjene, odabrao najbolje sastojke te prezentirao kolač građanima Samobora. Tada je počela era ovog kremastog kolača. Mnogi su bili spremni dugo čekati u redu za svoju kremšnitu, koliko god je to bilo potrebno. Upravo u tome i leži razlog zašto se kolač i danas poslužuje topao, potražnja je bila tolika da se jednostavno nije stigao ohladiti.
Samobor je također poznat i po Bermetu, aromatiziranom vinu koje se poslužuje kao aperitiv. Dugo se je mislilo da Bermet potječe iz Francuske, iz vremena kada je Napoleon sa svojom vojskom prolazio ovim područjem, međutim to nije istina. Bermet je originalno piće iz Samobora. Kroz godine, Bermet je stekao mnogo poklonika, te ćete ga i Vi imati priliku kušati...
http://www.tz-samobor.hr/

Podaci o putovanju

Osiguranje

(Otprilike 10kn po danu, minimalno 40kn)

Kontakt podaci

Prihvaćam opće uvjete poslovanja