Država
Advent u Beču iz ST Autobusom iz Splita Advent u Beču iz ST Autobusom iz Splita Advent u Beču iz ST Autobusom iz Splita Advent u Beču iz ST Autobusom iz Splita Advent u Beču iz ST Autobusom iz Splita Advent u Beču iz ST Autobusom iz Splita Advent u Beču iz ST Autobusom iz Splita Advent u Beču iz ST Autobusom iz Splita

Advent u Beču iz ST Autobusom iz Splita

Europska putovanja

4 dana,

cijena od 1.290 kn

30.11., 07.12., 10.12., 14.12., 17.12.,


Kompas Zagreb d.d.

Organizator putovanja: Kompas Zagreb d.d.

014811 536

http://www.kompas.hr

kompas@kompas.hr


  • Program putovanja

  • Pošalji upit

Osnovne informacije o putovanju

Tip putovanja: Putovanje autobusomBroj dana: 4

Program putovanja:

1. dan : SPLIT - BEČPolazak autobusa iz Splita u 22.00 sata. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju s kraćim stajanjima na putu.2. dan : BEČ Dolazak u Beč u jutarnjim satima. Posjet kraljevskom dvorcu Schönbrunn s prekrasnim parkom i Gloriettom, individualni obilazak dvorca. Nastavak do grada, panoramska vožnja Ringom pored zgrade vlade, Sveučilišta, Parlamenta, Nove vijećnice, burze, kazališta, Hundertwasserove kuće. Smještaj u hotel. Predlažemo odlazak u večernju šetnju centrom Beča, posjet božićnom sajmu „Christkindlmarkt“, u čarobnom ugođaju s mirisima božićnih kolača i vrućeg punča. Noćenje.3. dan : BEČDoručak. Odlazak na razgled grada javnim prijevozom/pješice u pratnji vodiča: Trg Marije Terezije, Hofburg- najveći kompleks carskih palača na svijetu, Trg junaka nazvan po spomenicima Princu Eugenu Savojskom i Nadvojvodi Karlu, Leopoldinsko krilo Hofburga gdje je ured predsjednika, dijelovi gdje su stanovali Franjo Josip i Elizabeta, Riznica, Josipov trg, Crkva sv. Augustina gdje su se odvijala carska vjenčanja, šetnja Stahlburgom, gdje su smješteni lipicanci koji nastupaju u Španjolskoj školi jahanja, trg sv. Mihovila, ulica Kohlmark s najpoznatijom bečkom slastičarnicom "Demel", Graben ,najstarija barokna crkva sv. Petra i Stup kuge, najznačaniji barokni spomenik grada posvećen Svetom trojstvu gdje ćemo pronaći i hrvatske grbove. Razgled završavamo pred katedralom sv. Stjepana, najljepšim primjerom romaničke i gotičke umjetnosti u Austriji, simbolom grada i države, uz koju je usko povezana povijest austrijskih dinastija Babenberg i Habsburg, kao i sudbina grada Beča. Poslijepodne, predlažemo posjet nekom od brojnih muzeja, izložbi, božićnom koncertu ili shopping u poznatoj Mariahilferstrasse. Noćenje.4. dan : BEČ - SPLITDoručak.Odjava iz hotela, vožnja do baroknog dvorca Belvedere iz 18 st. s prekrasnim parkom, nekadašnjerezidencije princa Eugena Savojskog,gdje je u 19 st. živio i odakle je krenuo na put u Sarajevo prestolonasljednik Franz Ferdinand. U dvorcu se nalazi najveća svjetska kolekcija djela Gustava Klimta,najpoznatijeg slikara bečke secesije. Poslijepodne polazak prema Splitu s dolaskom u noćnim satima.

Ostale informacije o putovanju:

Cijena uključuje- prijevoz autobusom prema programu
- 2 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Beču u dvokrevetnim sobama
- razglede prema programu
- pratitelja na putovanju
- jamčevinu i troškove organizacije putovanja
Cijena ne uključuje- doplata za jednokrevetnu sobu 490 kn
- Informativna cijena ulaznica: ulaznica za dvorac Schönbrunn GRAND TOUR odrasli 17,50 Eur, djeca od 6-18 g. 11,50 Eur, Albertina 12,90 Eur, Carska riznica 12 Eur, Carske prostorije u Hofburgu 13,90 Eur, pojedinačna karta za METRO 2,20 Eur, dnevna karta 24 sata 7,60 Eur, ulaznica zaBelvedere iznad 18 g. 15 Eur (uključuje ulaznicu za Gornji Belvedere i izložbu Gustava Klimta).
Korisne informacijeInformacije o božićnim sajmovima:

Christkindlmarkt – najpoznatiji bečki božićni sajam
www.christkindlmarkt.at

Weihnachtsmarkt - Posebnu tradiciju čuva Božićni sajam pred dvorcem Schönbrunn. U Ehrenhofu, nekadašnjoj ljetnoj rezidenciji Habsburgovaca, prevladavaju anđeoske figure i one s likom Malog Isusa. S bijelom bradom i u crvenoj odori ovdje se pojavljuje sv. Nikola, koji 5. i 6. prosinca posjećuje kulturni i božićni sajam i sa sobom nosi male darove za djecu.
www.weihnachtsmarkt.co.at

Altwienermarkt - Na znamenitom trgu Freyung u starome gradu prvi je božićni sajam održan još davne 1772. godine. Danas se na ovom starobečkom božićnom sajmu („Alt-Wiener Christkindlmarkt") nađu izuzetno lijepe rukotvorine, ukrasni predmeti od stakla, tradicionalne jaslice i keramika.
www.altwiener-markt.at

Spittelberg - Nešto novijeg datuma je božićni sajam na Spittelbergu. U uskim uličicama revitalizirane bidermajerske četvrti u 7. Bezirku uglavnom se nude rukotvorine, predmeti od keramike te nakit.
www.spittelberg.at
Neobavezne doplate po osobi- doplata za jednokrevetnu sobu 490 knOsnovne informacijeVažne napomeneInformativne cijeneulaznica (plaćanje na licu mjesta):
ulaznica za dvorac Schönbrunn GRAND TOUR odrasli 17,50 Eur, djeca od 6-18 g. 11,50 Eur, Albertina 12,90 Eur, Carska riznica 12 Eur, Carske prostorije u Hofburgu 13,90 Eur, pojedinačna karta za METRO 2,20 Eur, dnevna karta 24 sata 7,60 Eur, ulaznica zaBelvedere iznad 18 g. 15 Eur (uključuje ulaznicu za Gornji Belvedere i izložbu Gustava Klimta).
Najmanji broj putnika40

Podaci o putovanju

Osiguranje

(Otprilike 10kn po danu, minimalno 40kn)

Kontakt podaci

Prihvaćam opće uvjete poslovanja